lauantai 2. toukokuuta 2015

Päivistä sekaisin

Aamun ensimmäinen homma oli sytyttää kaminaan tulet. Vaikka sähkölämmitys onkin joka huoneessa, puukaminan tuottama lämpö on jotenkin lempeämpää ja parempaa. Tuskinpa tästä mitään tieteellistä todistetta on, mutta fiilis on tässäkin asiassa tärkein.

Siellä ne oman tontin puut tuottavat lämpöä viileään aamuun.
Samaan tahtiin kun unihiekat karisivat silmistä tajuntaan hiipi myös tietoisuus siitä, että tänään on lauantai. Ei sunnuntai, niin kuin jo yhden vapaapäivän viettäneenä luulin. Iloitsin siitä, että edessä on kokonainen päivä tehdä ulkohommia. Sitten korviin kantautui ikkunoihin osuvan sateen rummutus ja pihahommista jäi käteen vain hyvä suunnitelma.

Koska eilen oli liputuspäivä, siirtyi isännänviirin hissaus salkoon tälle aamulle. Siinä se nyt on, märkä ja laiskasti tyynessä roikkuva merkki siitä, että talo on taas asuttu.

Aitan kaiteet odottavat kesäkukka-astioita ja kasvulaatikot siemeniä.
Haravointi vaihtui siis risujen keräämiseen. Pihapiirissä on tosi paljon puita ja puolen vuoden myrskyt ja tuulet ovat lennättäneet oksan ja risun jos toisenkin pitkin tonttia. Näiden oksien kohtalo sinetöityy tuonnempana oksasilppurissa, sillä niiden elämänkaari on huolella suunniteltu. Oksasilppu päätyy uudelle marjamaalle eli paikkaan, jossa asuu musta- ja viherherukkapensaita, karviaisia ja puutarhavadelmia. Lisäksi olen suunnitellut sinne pientä mansikkamaata. Marjamaalla viihtyy harmittavasti hyvin sitkeä elämänlankaköynnös, joka on tarkoitus tukahduttaa paksun kuorikekerroksen alle. 

Mun ihana unikkosadetakki on löytö vuosien takaa Marimekon kanta-asiakasillasta ja Crocsin mahtavan pehmeät kumpparit ovat suht tuore täsmähankinta.
Meidän mökki on yksityistien varrella ja aina välillä olen käynyt tiehoitokunnan kokouksissa, jos ei ole ollut pihatyökeli tai muuten jotain tähdellisempää tekemistä. Osakaskuntaan kuuluu reilut seitsemänkymmnetä taloutta tai palstaa, mutta pöydän äärellä istuivat vain ns. virkansa puolesta olevat eli hoitokuntaan kuuluvat ja me neljä "vapaaehtoista". No, saipa hyvät päiväkahvit ja tuli nähtyä muutamia tuttuja. Vaikka miten yritin väistellä luottamustoimia, olen nyt varatoiminnantarkastaja. Se lienee tehtävänä sellainen, johon voi suht huoletta nimetä ihmisen, joka piirtelee kokouksen aikana kokouskutsun kulmaan ne pakolliset kukat ja suttaa O-kirjaimien keskustat...

Ei ihan sesonginmukaista lukemista, mutta on hyvä varautua tulevaan...

Talven aikana kaappiin on kasaantunut varmaan metrin korkuinen pino lukemattomia lehtiä, jotka on nyt siirretty kesäkotiin. Käsivarret venyivät varmaan pari senttiä, kun niitä roudailin, mutta jospa kesällä olisi paremmin aikaa lueskella. Onneksi joukossa ei ole naistenlehtiä, joiden esittelemät trendit ovat usein ehtineet vanheta jo ennen kuin seuraava numero on pompahtanut painosta ulos. Sekalainen valikoima sisustus- ja lifestylelehtiä, Golf- ja Hippos-lehtiä odottaa siis lukijaansa. Ja kyllä, noista tänään luetuista joululehdistä tarttui mukaan pari ideaa ensi joulua ajatellen. 

Talven aikana olen innostunut joogasta, lähinnä rauhallisesta venyttävästä yin-joogasta sekä ihan perus hatha-joogasta. Vaikka joogasalin ja kuntokeskuksen jäsenyydet ovat tauolla mökkikuukausien ajan, on tarkoitus huoltaa kehoa säännöllisesti omatoimisesti. Onneksi tähänkin löytyy apua iPhonen appseista. Bongasin sellaisen ilmaisen sovelluksen, jolla voi valita eri mittaisia ja -tasoisia joogaharjoituksia. Ja mikä hienointa, siellä on erikseen aamu-, päivä- ja iltasarjat. Toiveessa on tehdä treenit pääasiassa saunan terassilla tai laiturilla, luonnon helmassa aina säiden salliessa. Tänään mennään kuitenkin sisätiloissa joulupukin tuomalla joogamatolla.

Mun kaveri seuraavat 35 minuuttia
Joogan jälkeen selailen vielä käsityöohjeita ja sen jälkeen sukellan lankalaatikoiden syövereihin. Hakusessa olisi joku innostava neuleprojekti. Puikot ovat talven aikana olleet aikalailla levossa, nyt inspiraatio alkaa taas nostaa päätään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti