perjantai 1. toukokuuta 2015

Mökkielämää seuraavat neljä kuukautta

Jokaisella on omat vappuperinteensä. Kaupunkilainen tapa lienee mennä vapunaattona katsomaan erinäisten patsaiden lakitusta, kohottaa lasi keväälle ja siirtyä pienillä unilla kohti vappupäivän piknikiä, kuorolaulua, vappulounasta ja hidasta laskeutumista juhlahumusta arkeen.

Minulla vappu on pakkaamisen ja siivoamisen intensiivijakso. Vappuaattona siivotaan kaupunkiasunto, pakataan puoli huushollia Ikean sinisiin kasseihin ja vappapäivän aamuna sipsutellaan sitten hissukseen kerta jos toinenkin hissittömän talon kolmannen kerroksen ja auton väliä kunnes auton koko kuljetuskapasiteetti on hyödynnetty.

Tässä muuttokuorma nro 2. Kolmas ja viimeinen satsi siirtyy mökille tiistaina.
Tänään pysähdyin puolimatkassa tallille ja sain nauttia maastolenkistä suosikkihevoseni kanssa. Vappupäivä alullaan, lämmin ja aurinkoinen sää, hevosen into ja tyhjät metsäpolut. Äänimaailmassa ei ollut hiljaisuuden lisäksi muuta kuin lintujen liverrystä ja ajoittain kavioiden ääni kun ne iskeytyivät laukassa ja ravissa alustaan. Kertakaikkisen upea retki.

Tytöllä on tietysti raikkaan pinkit suojat

Maastoilun jälkeen maistui heinä auringossa.
Mökille tultua edessä oli tavaroiden purku, käyttö- ja ruokaveden haku sekä ruuanlaitto. Mitään supergourmeta ei ollut vappupäivän ruokalistalla, tällä kertaa ruuan ainoa funktio oli taltuttaa nälkä ja orastava pääsärky. Se onnistui näillä eväillä oikein hyvin. Huomenna onkin sitten aikaa panostaa ruuanlaittoon ja unohtaa että olen ikinä sortunut tällaisiin paperinmakuisiin hätäratkaisuihin. 

En suosittele tällaista ateriaa kuin äärimäisessä hädässä, tänään sellainen osui omalle kohdalle.

Ja kun ne serpentiinit, vappunaamarit, huiskat ja foliopallot jäivät tänä(kin) vappuna väliin, huvitin itseäni tekemällä vuodelle 2015 päivitetyn teiniminän, sellaiseenkin kun löytyy appsi (MyIdol nimeltään).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti