lauantai 9. toukokuuta 2015

Arki asettuu aloilleen

Ensimmäinen mökkiviikko on takana ja pikkuhiljaa arkirutiinit ovat asettuneet kohdilleen. Täällähän niin moni asia on toisin kuin kaupunkiarjessa: työmatka on vähän vajaa 50 km per sivu mikä tarkoittaa ajallisesti noin 40 minuutin ajoa per suunta. Niin kaupunkilaisauto kuin onkin, Qasukin on löytänyt paikkansa pihapiiristä ja tuntuu viihtyvän hyvin sorateillä. Ehkä sopeutumista on auttanut myös se, että päivät se saa seistä renkaat turvallisesti työpaikan parkkisen asvalttia vasten...


Käyttövesi nostetaan järvestä ja lämmitetään saunan padassa, talousvesi haetaan lähteestä, puita roudataan saunalle ja talolle kaminan lämmittämiseen, tiskit pestään käsin jne. Muutenkin elämä täällä vaatii vähän suunnitelmallisuutta, sillä ihan jokaista asiaa ei lähdetä hakemaan kulman takaa lähikaupasta. Peruselintarvikkeet on siis aina oltava olemassa, sähkökatkojen varalle suunnitelmat, lompakossa vähän käteistä ja auton tankissa bensaa.

Luonnonlähteen vesi on vertaansa vailla
Saunan pata porisee
Tiskaaminen ei ole mun suosikkihommia, mutta näköala kompensoi tehtävän ikävät puolet
Koska työmatkat starttaavat jo ennen puoli kuutta, ei liikennettä juurikaan ole. Sitä vastoin luonto on tuolloin aktiivinen, joka aamu autosta näkyy kaikkea hienoa ja niitä näkyjä jaan myös tässä blogissani. Lintuja näkyy paljon, niiden tunnistamisessa auttaa onneksi google. Torstaiaamuna osuttiin naarasmetson kanssa yhtä aikaa mökkitielle. Eikä meillä kummallakaan ollut kiire mihinkään.

Naarasmetso tassutteli tiellä 
Valkovuokkoja poimiessa osuin kukkivan näsiän kohdalle
Matkan varrelle osuu monta hienoa latoa
Tällä viikolla olen käynyt ahkerasti aamulla lenkillä ennen töihin menoa ja yhtenä aamuna vesijumpassa. Kun takana on reilun kuukauden tauko aktiiviliikunnassa, huomaa kuinka keho janoaa tekemistä. Ratsastaminen yksin ei riitä pitämään kunnossa. Mitä enemmän ikää tulee, sitä monipuolisemman treenin tarpeessa kroppa tulee olemaan. Tunnin sauvalenkit palvelevat aerobista tarvetta ihan hyvin, mutta sen lisäksi tarvitsee lihaskuntoa ja -huoltoa. Onneksi täällä salien ulottumattomissa on apuna iPhonen sovellusmaailma, josta olen löytänyt mainioita ilmaisia treenejä. Sen kun vetää trikoot päälle, napsauttaa apsin käyntiin ja alkaa treenata. Joku kertoo siellä koko ajan mitä tehdään ja milloin on aika vaihtaa liikettä. Treenata voi missä vaan, milloin vaan. Tarkoitus on siirtyä ulkojoogaan ja -jumppiin heti kun sää vähän lämpenee. Saunan terassi on kuin tehty tätä tarkoitusta varten. Tai laituri. 

Mun Heiaheia-banneri torstailta
Minua motivoi myös se, että kirjaan tehdyt harjoitukset ylös. Löysin muutama vuosi sitten HeiaHeia-nimisen sovelluksen, johon on tosi nopea ja kätevä kirjata omat liikuntasuorituksensa. Sopii niin aktiiviharrastajalle kuin tällaiselle taviskuntoilijallekin. Treenin voi kirjata hyvinkin yksityiskohtaisesti, jos niin haluaa. Ja jotta sosiaalinen aspekti täyttyisi, täälläkin on mahdollista verkottua kavereiden kanssa, kannustaa ikoinein ja kommentein suorituksia. Oma HeiaHeian käyttö menee vähän aalloissa. Tämän vuoden alusta olen kirjannut treenit suht kurinalaisesti ja tiedän esim. että olen ratsastanut tänä vuonna 54 kertaa. 

Hyvän treenin jälkeen on kiva ottaa heppaselfie eli horzie
HeiaHeiassa on tosi laaja lajivalikoima, mukana myös paljon ei-niin-perinteisiä urheilulajeja kuten haravoini, siivous, marjanpoiminta, sienestys... Jokainen saa valita mitä liikunnaksi mieltää ja mitä kirjaa ylös. Suosittelen tutustumaan, HeiaHeia on ilmainen ja suomalaisten kehittämä. Jos innostuit, pyydä HeiaHeia-kaveriksi, niin tsempataan toisiamme!

Minulle sopii hypätä suoraan sängystä matkaan ja lenkille. Niinpä nappaan mukaan täysin epätieteellisesti koostetun smoothien palautusjuomaksi ja aamiaiseksi. Perusta smoothiessa on rasvaton jugurtti, maito ja rahka, joilla varmistan edes jonkinlaisen päivittäisen kalsium-annoksen sekä pakastemarjat (itse poimitut tietysti). Lisäksi mukaan menee satunnaisesti pähkinöitä, manteleita, leseitä, erilaisia siemeniä, hedelmiä, pakastettua sokeritonta omenasosestta jne. Perjantainsmoothiessa oli höysteenä vihreitä karviaisia ja avokadoa sekä lesesekoitusta. Ihanan hempeän värinen ja lempeän makuinen.

Aamuherkku purkissaEi kommentteja:

Lähetä kommentti